Kuvassa vasemmalta Kaisa Näsmän (ja Peetu), Johanna Klemetti ja Tiina Mämmelä

 

Vapaaehtoistyön voimaa!

 

MLL:n toiminta perustuu vahvasti vapaaehtoistyöhön. MLL Riihimäen yhdistyksen toiminta pyörii myös täysin vapaaehtoisvoimin. Jokainen tilaisuus ja  tapahtuma on järjestetty ilman maksettua henkilökuntaa. Ainoastaan erilaiset luennoitsijat, esiintyjät tai lastenhoitajat, joita tilaisuuksissa silloin tällöin on, saavat palkan tai palkkion.

4.5.2013 järjestettiin MLL Riihimäen ensimmäinen oma kirpputori. Kirppistä oli usein toivottu, mutta aikaa järjestämiseen ei tuntunut löytyvän omasta porukasta. Siksi laitoimmekin ilmoituksen tänne nettisivuille ja sitä kautta meihin otti yhteyttä Johanna Klemetti, Kaisa Näsman ja Tiina Mämmelä. Heidän ansiostaan saatiin järjestettyä koko kirppis. Ilmoitteluineen, tiloineen ja ideoineen.

Vaikka monesti puhutaan siitä, että nykyään ei monellakaan ole aikaa tai kiinnostusta tehdä yhteistä hyvää, niin kirppis on loistava esimerkki siitä, mitä saadaan aikaan ihan vapaaehtoisesti.


Lisäksi yhdistys haluaa kiittää myös perhekahvilan pyörittäjiä. Perhekahvilan idea perustuu vertaistukeen ja jokaisen omaan haluun tehdä ja osallistua. MLL Riihimäen perhekahvila on tehnyt aktiivisesti erilaisia retkiä ja joka torstai paikalla on porukkaa. Nyt saadulla kirppiksen tuotolla on jälleen mahdollisuus järjestää jotain kivaa! Vapaaehtoisilta vapaaehtoisille!


Kiitos Johanna, Kaisa ja Tiina!

Juttuja ja kuvia tapahtumista

Kesäurheilu 2013

Kesäurheilut urheiltu!

 

Kiitos kaikille kesäurheiluun osallistuneille! Tänäkin vuonna mukana oli noin 150 ala-kouluikäistä lasta! Kesäurheilusta voit katsoa kuvia yläpalkista klikkaamalla "Kuvia yhdistyksen tapahtumista".

Tervetuloa mukaan taas ensi kesänä!

 

P.s Facebook sivullamme "MLL Riihimäen yhdistys" tai nettisivujen palautelomakkeen kautta voit jättää palautetta jos lapsesi osallistui kesäurheiluun.

Kuvissa esiintyvien lasten vanhemmilta on kysytty lupa kuvien läyttöön nettisivuillamme.

Luontopäivä 5.5.2013

Onni löytyy luonnosta! Onnin matkassa käytiin alueen ympäri kiertävä luontopolku...
Miltä näyttää maailma muurahaisen silmin?
Roskarasti
Hirvijärven maisemia
Näin syntyy tuli...
Erä- ja luonto-oppaiksi opiskevar Erja, Pauli ja Hilkka vastasivat päivän luonto-osuuksista! Kiitos!
Tikkupulla raakana (vielä)
Makkaran ja tikkupullan paistoa
Melontaa pääsi kokeilemaan ohjatusti Paulin kanssa!
Nuotiolla oli vilskettä!
Kevät!
Lapset tekivät maahan upeita luontotauluja!
Hieno luontotaulu kukkasin koristettuna.
Roskat lajiteltiin, tottakai!
Nuotiolla
Nuotiolla
Olli nuotiolla
Nuotiolla

Kiitos kaikille noin 50:lle osallistujalle!

Päivä oli hieno, vaikka aluksi pelkäsimme, että kolea saa vaikuttaa osallistumiseen. Mutta ei, hieno päivä kaikkinensa!

Tausta:

18.9.2011 pidettiin Suomen Metsästysmuseon pihapuistossa huutokauppa, jossa huutokaupattiin Mestariwerstaan luovan puurakentamisen puistonäyttelyn teoksia. Mestariwerstas Ja Suomen Metsästysmuseo lahjoitti huutokaupan tuotosta 17 prosenttia MLL Riihimäen yhdistykselle. Lahjoitus kohdennettiin lapsiperheiden virkistystoimintaan , joka vahvistaisi lapsen luontosuhdetta tai sivuaisi ekologisen kasvatuksen periaatteita. Lahjoituksen prosentti 17, juontuu siitä, että Riihimäkeläinen Onni tarjosi näyttelyn teoksesta Angry Bird koko omaisuutensa, eli 17€.

MLL Riihimäen yhdistys kiittää lahjoituksesta ja järjestää 5.5.2012 klo 14 -17 Riihimäen Hirvijärvellä luontopäivän yhteistyössä Hyria Koulutuksen aikuispuolen luonto-oppaiksi opiskelevien opiskelijoiden kanssa. Yhdistys hoitaa tilat ja vastaa käytännön järjestelyistä, ja luonto-opas opiskelijat suunnittelusta ja pääosin toteutuksen luonto-elementtien toteutuksista.